Soferita criminala de la Buiucani

De ce atâta zarvă despre șoferița criminală de la Buiucani?

Mare lucru, o mers băută la volan cu 130 km/h în oraș.  
Mare lucru, o intrat într-un troleibuz și l-o stricat. A decedat și un om...  

Ieri când am încercat să comentez la o postare am fost numită "avocatul diavolului", atunci când întrebam lumea de ce nu discută gravitatea accidentului actual și amploarea lui, dar se discută pantofii șoferului, cine îi este iubitul, cui îi suge că să aibă "krisha", faptul că este femeie, etc. Și eu tot încercam să întreb, oare ăsta este elementul important despre care ar trebui să se revolte lumea? Despre faptul că avea pantofi cu toc?
Nici faptul că avea 43 de dosare administrative, 5 dosare penale și a mai și stat în pușcărie 6 luni nu ar trebui să vă mire.  

Serios acum, de ce vă mirați, ce nu știați că avem o procuratură de căcat, poliție ce nu știe să își facă meseria, de parcă nici nu este în țara asta, cu justiția, la fel. Păi, asta e normal nu? Doar suntem în Republica Moldova!

În schimb, uite ce REAL ar trebui să te mire.  

Faptul că mâine, poimâine, tu vei uita de istoria asta. Tu vei uita de fața șoferului. Vei uita și nici nu o să te mai intereseze dacă va fi un proces de judecată, iar dacă va fi o decizie judecătorească la acest caz, deși nu cred, nici măcar atunci nu o să te intereseze sentința judecătorului, vei uita și de faptul că în accidentul ăsta a fost stricat un troleibuz, au fost peste 19 răniți, iar un om a decedat.

Pentru că așa sunt moldovenii. Și în genere în țara asta, constant se uită ceea ce este important și nu ar trebui să se uite deloc!
Și în câteva zile, oamenii rapid își reiau cursul vieții lor triste și ipocrite în aceiași țară unde corupția este la ea acasă, iar noi suntem doar chiriași.  

Unii oameni după "mini-revolta" de pe facebook o să revină, la normalitate și anume la aceleași zile în care se dă mită la grădiniță, la scoală, la universitate, la spital, la morgă, la poliție, la procuratură, în justiție, și atunci când o să mai fie accidente cu astfel de șoferi, totul va fi la fel, pentru că în sistemul actual în care totul e împăinjenit de corupție, și care o să existe pentru încă mult timp, poate până când oamenii o să înțeleagă că trebuie să strige STOP!?

Dar, nu! Pentru moldoveni cuvântul STOP, este extrem de greu să strige, de parcă ar tăia din ei o bucată de picior sau o bucată din mână. Doar e bine când "cumătru" este în procuratură sau în parlament, nu?

Și dacă nu am dreptate, chiar te rog să mă contrazici. Însă eu am o întrebare pentru tine:
- Câți oameni trebuie sa moară ca să fie aplicată legea la toți EGAL și efectiv?

Miră-te de faptul că TU ești un pasiv consumator în toată corupția asta. Inclusiv tu ai partea ta de vina. Pentru ca ai văzut corupție și nu ai zis nimic, ai participat la darea de mită și nu ai zis nimic, ai semnat un act fals și nu ai zis nimic, ai apelat la "cumătrizm shmekerism" și nu ai zis nimic.